Yangın Merdiveni Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım
Yangın Merdiveni Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım
Blog Article
Aynı zamanda yangın merdiven bapları spontane otomatik olarak kapanarak eminği esenlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Yangın kapısı ivedili çıkış muhtevain kullanılacaksa o çağ muktezi koşulları / standartları sağlayıcı kısaca yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve tuzakçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en az 1.
Konstrüksiyonnın müşterek merdivenlerinin yangın ve diğer acil hâllerde kullanılabilecek özellikte olanları, yangın merdiveni olarak ikrar edilir.
FEZA Dizge Odası Yangın Kapısı: Düzen odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının cenahı rabıta otomasyon sistemlerine orantılı aksesuarlarla donatılmıştır. Model odası yangın bapları camlı kabil.
Binalarda bulunan yangın kapıları ve asıl kapıların semtı keşik yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kabilinden, bir odanın bağırsakindeki farklı bir oda kapısı da olabilir.
Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmesine veya yangınla mücadele ekiplerinin çallıkışmasına imkân sağlamlar. Yangın kapıları umumiyetle kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü barı gibi acil durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın Yangın Çıkış Kapısı esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.
Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara birebir olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.
Merdivenin rahatliği 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni kesintisiz bir şekilde olması gerekmektedir.
Binanın dâhilinden süfliya sağlıklı nazil betonarme merdivenler haricinde, çatı haricine yapılan ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok pıtrak alınlaşılan yangın merdivenleridir.
Yangın merdiveni ile ilgili kanuni düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çalışmalarında yangın merdiveni standartları da temel cebinır.
Yangın merdiveni kapısı kullanımında dikkat edilmesi müstelzim ilke kapının kapalı tutulmasıdır. Hem sorunlevinin yitirilmemesi bağırsakin hem bile merdivenin sadece amacı yürekin kullanılabilmesi için bu unsura uyanıklık edilmelidir.
Başkaca, evgin çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, iyi şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Yangın kapılarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Yangın bapları binadaki insanoğluın yangın esnasında dumandan yahut alevden etkilenmeden hariçya çıkabilmelerini sağlayıcı yangına dayanıklı baplardır.